Evo što dizajneri kažu o Alfa Romeo Giuliji!?

19.02.2016.

Alfa Romeo Giulia je stvorena da ide u ring s „njemačkim svetim trojstvom“, a mnogi zli jezici kažu da je dizajn „inspiriran“ BMW-om serije 3, što Talijani odbacuju s gnušanjem.

Alessandro Maccolini, šef dizajnera u Alfi Romeo u vezi „optužbi“ rezolutno kaže: „Nismo kopirali BMW. Naša vlastita povijest nam je bila inspiracija, pogotovo model 156.“ Komentar je iznesen nakon govora pred sastankom dizajnerske zajednice koji se održao u talijanskoj Mantovi gdje je također rečeno da će Alfa Romeo biti zadovoljna ukoliko Giulia ponovi uspjeh 156-ice kojih je 2000. prodano 120 tisuća.

Ako malo bolje razmislite, Giulia sliči na de’Silvinu 156-icu, pogotovo kada gledate prednji dio. Alfa Romeo 156 je bio vjerojatno najljepši automobil kada se pojavio 1998., što je u neku ruku nagrađeno i titulom „najboljeg automobila godine“ te 1998. Na kraju krajeva, Alfa Romeo 156 i dan danas izgleda odlično bez obzira na to što korijene vuče iz prošlog stoljeća.

Naravno, postoje određene sličnosti između BMW 3 i Gulije, što je shvatljivo s obzirom na to da oba automobila ciljaju na isti segment „čistokrvnih sportskih limuzina“, no osim nekoliko zajedničkih agresivnih crta i dizajnerskih oblika (poput farova), oba automobila imaju vlastiti jedinstveni karakter.

Izvor: automobili.dnevnik.hr

Pretraga vozila

Video galerija